Spring til indhold

Introdage i Holbæk Racketlonklub

Frivilligrådet gav Holbæk Racketlon en bevilling fra Aktivitetspuljen, så de kunne udbrede kendskabet til deres sport
18.05.2015

Holbæk Racketlon har sendt os denne beretning fra deres introdage i weekenden 16. og 17. maj 2015:

Med hjælp fra Frivilligrådet og Aktivitetspuljen har Holbæk Racketlonklub afholdt introduktionsdage 16. og 17. maj. Det foregik på Stenhus Gymnasium, hvor der blev spillet bordtennis og badminton, på Stenhus Kostskoles tennisbane og i Mega Bowl, hvor squash blev afviklet.

De indledende forberedelser

Forberedelsen startede allerede i efteråret 2014, hvor idéen blev født og ansøgningen til Frivilligrådet blev sendt. Vi var ambitiøse og sendte to ansøgninger, idet den ene ansøgning var til afholdelse af en international Challenger-turnering, og den anden til udbredelsen af kendskabet til racketlon i Holbæk om omegn.

På forhånd forventede vi ingenting og ville have været glade for at få et tilskud på 5.000 kr. Så glæden var stor, da vi ikke bare fik bevilget de 20.000 kr. vi havde søgt, men hele 20.649 kr., så vores budget ikke gav underskud.

Omfattende annoncering

Vi gik straks i gang med annonceringen af arrangementet, da vi godt vidste, at når det lå i en weekend forbundet med Kristi Himmelfartsferien, gjaldt det om at få orienteret interessenter i god tid.

Derfor har der faktisk været annonceret på Facebook siden slutningen af januar. Herudover fik vi trygt plakater, som vi havde sat op i Holbæk Badminton Klub, Holbæk Tennisklub, Holbæk Squash Klub, Tuse-Hallen, Vipperød-Hallen og Stenhus Gymnasium.

Velvillige samarbejdspartnere

Samtidig med opstarten af annonceringen, tog vi kontakt til vores samarbejdspartnere med henblik på at få købt udstyr til dagene. Både Yonex og Frihavnskompagniet (hvor vi har købt squash- og tennisudstyr) har været gavmilde med varerne forstået på den måde, at vi har brugt de penge vi havde budgetteret med, men begge virksomheder har givet os kvalitetsudstyr for en pris, der normalt svarer til mindre godt udstyr.

Både Stenhus Gymnasium, Stenhus Kostskole og Mega Bowl var flinke at stille deres faciliteter til rådighed uden beregning.

Grundet vores pludselig opståede overskud på budgettet, valgte vi at lave en tillægsansøgning til Frivilligrådet. Vi ville ikke ansøge om flere penge for vi havde jo netop overskud på budgettet. Tillægsansøgningen gik på om vi måtte flytte rundt på posterne inden for budgettet – f.eks. fandt vi ud af at plakaterne var billigere end først antaget, så vi ville bruge besparelsen på at booste annonceringen på Facebook yderligere.

Besparelsen på halleje, ville vi bruge på at købe ens trøjer til klubbens medlemmer, således at deltagerne kunne se hvem de skulle henvende sig til med spørgsmål i løbet af dagene. Frivilligrådet var så venlige også at bevilge vores tillægsansøgninger.

Da vi har Spar Nord Holbæk som sponsor, valgte vi at spørge om banken kunne være interesseret i at få sit logo på trøjerne, når nu vi alligevel skulle have trykt Holbæk Racketlonklub på ryggen. Det takkede Spar Nord Holbæk ja til, og vi endte ud med 12 meget lækre trøjer i forskellige størrelser – også de blev leveret af Frihavnskompagniet som igen var flinke til at en give os en god pris. Klubbens medlemmer brugte trøjerne på dagene, og vi vil også bruge dem fremover når vi er til turneringer.

Vi er i øvrigt foreløbig den eneste racketlonklub i Danmark, der har klubtøj.

Omtale i lokale medier

En halvanden uges tid før arrangementet, bragte Nordvestnyt en stor fin artikel om medlemmernes flotte resultater i år og hvor arrangementet også blev nævnt. Det var med til at udbrede kendskabet yderligere på det helt rigtige tidspunkt.

Antallet af deltagere til arrangementet, blev som vi havde håbet på. Ca. 40 deltagere fordelt på de to dage, var på besøg. Langt de fleste prøvede at spille en racketlonkamp. Andre valgte bare at spille nogle få af disciplinerne.

Introdagene var en succes

Vi har efterfølgende fået tilkendegivelser fra to af deltagerne, at de gerne vil melde sig ind i klubben. Så samlet set, vil vi betragte dagene som den succes som vi håbede på.

Alt i alt har det været en meget spændende proces lige fra idéen blev skabt til arrangementet blev afholdt. I Holbæk Racketlonklub har vi mod på mere og vil sikkert finde på nye tiltag i fremtiden.

Vi vil gerne sige tak til en masse: Deltagerne, klubbens medlemmer (som var frivillige), Frivilligrådet, Yonex, Frihavnskompagniet, Nordvestnyt, PrinfoHolbæk (for tryk af plakater), Spar Nord Holbæk, Stenhus Gymnasium, Stenhus Kostskole og Mega Bowl.

På Holbæk Racketlonklubs vegne
Morten Jaksland & Kim Ljungberg-Jensen
Formand & Kasserer/administratorFeedback

Sidst opdateret

01.05.2018

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard

Aktivitetspuljen

Hvert år uddeler Frivilligrådet 150.000 kr. fra Aktivitetspuljen.

Se, hvordan du søger penge fra puljen

Sig tak til de frivillige

Vil du også sige tak til en frivillige, så kig her...